TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McParlon, George Lynn

Overlijdensdatum:
23 december 1943 (provincie Chieti, regio Abruzzen, Italië)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Moro River
Vak: IV. Rij: E. Graf: 2.
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Corporal (Waarnemend Korporaal)
Eenheid:
"A" Company, The Seaforth Highlanders of Canada, 2nd Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Tijdens de aanval bij daglicht op de 200 meter hoge rug ten westen van Adrano, op 5 augustus 1943 door ‘A’ compagnie van de Seaforth Highlanders of Canada kreeg Cpl. McParlon opdracht zijn sectie rond de rechterflank te leiden om als afsnijding op te treden.
De sectie was slechts een 300 voorwaarts gegaan toen die werd opgehouden door vuur van een vijandelijke mitrailleurpost en Cpl. McParlon raakte gewond aan zijn been en zijn rug. Ondanks deze verwonding en de actie van de vijand bleef deze NCO met vertoon van moed en plichtsbetrachting verder trekken.
Hij gaf zijn sectie opdracht hem dekkingsvuur te geven en daarna viel hij, samen met Cpl. Donahue van een andere sectie het mitrailleurnest aan. Samen trokken ze 500 meter op in het volle zicht van de vijand en daarna, vaardig en moedig zijn Thompson vurend van zeer korte afstand schakelden hij en Cpl. Donahue de stelling uit waardoor de opmars kon doorgaan.
Zijn wonden negerend en ondanks de pijn die hij leed hielp Cpl. McParlon bij het afvoeren van de gewonden. Pas toen de positie zeker gesteld was en alle gewonden waren afgevoerd liet hij zich behandelen.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto