TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Clark, Frank Henry

Overlijdensdatum:
9 november 1944
Begraven op:
Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Meldola
Vak: I. Rij: E. Graf: 16.
Dienstnummer:
5566242
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
7th Field Company, 4th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
26 oktober 1944
Aanbeveling:
Het voorbeeld van Sergeant Clark is gedurende de hele actie uitmuntend geweest, in het bijzonder gedurende de laatste paar dagen. Hoewel hij HQ Sgt. was heeft hij zich vrijwillig voor iedere mogelijk gevaarlijke taak gemeld. Tijdens de eerste verkenning van de rivier zwom hij over de Gari en mat de doorgang op. Bij de eerste poging Congo Baileybruggen te bouwen keerde hij naar de rivier terug nadat de compagnie was vertrokken om te helpen bij het verzamelen van gewonden en het onder vuur weghalen van voertuigen.
Tijdens de Amazon aanval bij de Baileybrug operatie werkte hij van het begin tot het einde van de operatie voortdurtend onder vuur en was een grote steun bij het voltooien van de operatie. In de morgen van 17 mei 1944 fungeerde hij als Platoon Sergeant van een peloton dat onder vuur een weg aanlegde. Twee bulldozerchauffeurs werden gedood en Sgt. Clark bestuurde samen met een andere soldaat onder vuur de bulldozers totdat er 30 meter weg klaar was.
Op dezelfde morgen bleek zijn pelotonsofficier vermist te zijn en hij ging twee keer onder vuur terug in zijn pogingen hem te vinden. Hij was met zijn grote moed en voorbeeld een inspiratie voor alle rangen.

Ontvangen ter erkenning van moed en verdienste in Italië.
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

  • Foto 1: Shirley Clark
  • - Commonwealth Wargraves Commission
    - Supplement to Thet London Gazette of 24th October 1944, Issue 36764, dated 26th October 1944
    - War Office Letter concerning the DCM, 31 augustus 1945

Foto