TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Taje, Melvin Joseph

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
The Saskatoon Light Infantry, 2nd Infantry Brigade Support Group, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
"Op 3 augustus 1943 kreeg het Edmonton Regiment, waaronder het 1 Platoon M.M.G. (2 Cnd. Inf. Bde Sp. Gr.) (Sask.L.I.) opdracht om een heuvel ten noorden van Regalbuto op Sicilië aan te vallen.
Het terrein dat moest worden overgestoken sloot het gebruik van mechanisch transport uit en de voorraden, munitie en zware wapens moesten per ezel worden vervoerd.
Bij het aanbreken van de dag kwamen de ezels die de wapens en munitie voor 1 Platoon M.M.G vervoerden onder zwaar vijandelijk vuur van mortieren en mitraileurs; veel ezels werden gedood en het grootste deel van de rest vluchtte.
Toen het peloton voor hergroepering werd teruggenomen ging Cpl. Taje onder zwaar vijandelijk vuu terug naar de wapens, verwijderde de sluitstukken en maakte ze zo onbruikbaar voor de vijand. Cpl. Taje kon toen zijn eigen peloton niet terugvinden en meldde zich dus bij het Edmonton Regiment. Bij aankomst kreeg hij te horen dat twee vijandelijke mitrailleurnesten de voortgang ophielden.
Cpl. Taje ging ondanks het vijandelijke vuur terug naar de plaats waar de ezels waren gedood, haalde wat munitie en twee wapens bijeen die hij in stelling bracht om de vijand aan te vallen. Deze onderneming vereiste enkele trips van Cpl. Taje en duurde ongeveer vier uur.
Cpl. Taje bond daarna de strijd aan met beide vijandelijke mitrailleurnesten, verhinderde de vijand te vuren en stelde het Edmonton Regiment in staat naar voren te komen en de mitrailleurnesten uit te schakelen.
Cpl. Taje volbracht deze taak eigenhandig en met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid. Zijn moed en vastberadenheid onder vuur vormden een inspiratie voor alle rangen die aan de actie deelnamen."
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Ontvangen met gesp voor overzeese dienst.
Canadian Volunteer Service Medal (1939-1947)

Bronnen

Foto