TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Guy, George Ross

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
A company, 1st Battalion, The West Nova Scotia Regiment, 3rd Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
23 december 1943
Aanbeveling:
Bij het begin van de nachtelijke aanval op Catenanuova op Sicilië door 'A' Company van het West Nova Scotia Regiment op 30 juli 1943 viel de compagniescommandant en Lt. Guy nam de leiding op zich. Deze officier voerde persoonlijk onder zwaar vuur de compagnie aan over de 600 meter open terrein naar het doel, viel het met succes aan en veroverde het.
De Duitsers deden bij het aanbreken van de dag een tegenaanval en overrompelden de positie van twee pelotons. Lt. Guy haalde de compagnie bijeen en leidde toen moedig een aanval om het doel te heroveren, verdreef de vijand uit de positie en behield die. Aan het einde van de actie lagen er 54 dode Duitsers rond de positie. Deze zeer jonge officier betoonde bij deze gelegengheid leiderschap, moed en vasthoudendheid van het hoogste niveau.

Supplement to the London Gazette, 23 December, 1943.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto