TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pendrill, George Edward Alfred

Overlijdensdatum:
18 december 1941
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest City of London Cemetery
Vak: 292. Graf: 105568.
Dienstnummer:
745807
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

George Pendrill stierf op 18 december 1941 na terugkeer van een aanval op scheepvaart in Brest in Frankrijk. Hij probeerde de beschadigde AVRO Manchester op RAF Conningsby aan de grond te zetten maar het toestel miste de startbaan en stortte neer waarbij alle bemanningsleden om het leven kwamen.

Flight Sgt. Pendrill is in een familiegraf begraven.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Sergeant (Waarnemend Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 97 (Straits Settlements) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
2 december 1941
Aanbeveling:
Op een avond in november 1941 was deze vlieger gezagvoerder van een toestel dat mijnen legde in sterk verdedigde vijandelijke wateren. Met vastberadenheid en plichtsbesef werd de vlucht van meer dan 750 kilometer gemaakt in zeer slechte weersomstandigheden en ondanks sterke tegenstand van vijandelijke luchtafweer werd de missie met succes voltooid.
Twee dagen later viel hij een doel in het Rijnland aan en op de thuisvlucht werd zijn toestel door een vijandelijke jager onderschept. Met vertoon van grote kalmte instrueerde Flight Sergeant Pendrill zijn staartschutter niet te schieten totdat de vijand binnen bereik was en werd neergeschoten, men zag hoe hij neerstortte en in brand vloog. Deze vlieger heeft altijd de grootste moed getoond bij het aanvallen van zijn doelen.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

  • Foto 1: Dave Pendrill
  • - Third Supplement to The London Gazette Issue 35364 published on the 28 November 1941
    - Familie onderzoek

Foto

Thema's