TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Teece, John Herbert

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
"B" Company, The Seaforth Highlanders of Canada, 2nd Canadian Infantry Brigade, 1st Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 6 december 1943 raakte tijdens de aanval op San Leonardo (MR 330120) door B Coy, The Seaforth Highlanders of Canada, een handvol mannen afgesneden en werd door de vijand omsingeld. Bij hen was een ernstig gewonde officier, Capt. Carter, de artilleriewaarnemer bij de compagnie.
Met grote moed en een knap gebruik van dekking werkte L/Cpl. Teece zich over 200 meter terrein dat door de vijand werd beheerst naar de plek waar Capt. Carter lag en hielp hem terug te gaan naar het hoofdkwartier van de compagnie. Vanwege zijn verwonding kon Capt. Carter zich maar langzaam bewegen en hij moest over 200 meter onder vuur liggend terrein worden geholpen. Koelbloedig en vastberaden voltooide L/Cpl. Teece de evacuatie en daarmee redde hij het leven van een waardevol officier.
De moed, het initiatief en het leiderschap van deze NCO waren van het hoogste niveau en vormden en prachtig voorbeeld voor de mannen die bij hem waren.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto