TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oxborrow, John Edgar Percival

Geboortedatum:
9 januari 1922 (Netley Abbey/Hampshire, Groot-Brittannië)
Overlijdensdatum:
12 september 1944
Begraven op:
Gedenkplaats Vermiste Vliegeniers Runnymede
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 176017.
John Oxborrow voegde zich in juni 1944 bij 44 Squadron (Rhodesian) op Dunholm Lodge. Hij vloog zijn eerste missies in de zomer waaronder Criel, Stuttgart, Givou, het Bois de Cassan, Bordeaux en Givors.
Zijn laatste aanval was op 12 september toen zijn vliegtuig om 19:03 startte vanaf Dunholm Lodge en gemeld werd dat hij om 23:45 bij het goederenstation van Stuttgart was neergestort. Alle bemanningsleden worden herdacht op het Runnymede Memorial.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flying Officer (Waarnemend 1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 44 (Rhodesia) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
17 oktober 1944
Aanbeveling:
Op een nacht in augustusd 1944 vloog Flying Officer Oxborrow een missie om mijnen te leggen. Gezien de aard van het doel was uitzonderlijk vaardig en vastberaden vliegen noodzakelijk. Ondanks zware tegenstand en de bijkomende moeilijkheid van het ontwijken van zoeklichten zette deze officier zijn aanval door. Bij het aanvliegen werd zijn toestel geraakt door afweervuur waardoor een motor uitviel. Onverschrokken vloog hij door en wierp zijn mijnen op de juiste positie af. Daarna bracht hij zijn toestel veilg naar de basis terug zonder verdere schade op te lopen.
Flying Officer Oxborrow heeft veel operationele missies gevlogen tegen een grote verscheidenheid van doelen en met zijn talenten en plichtsbesef heeft hij een mooi voorbeeld gesteld.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto