TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Siddons, Victor Donald

    Geboortedatum:
    24 mei 1892 (Oundle/Northamptonshire, Groot-Brittannië)
    Overlijdensdatum:
    1967
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Victor Siddons begon aan een opleiding tot geestelijke in de Methodisten Kerk maar toen de oorlog in 1914 uitbrak, voegde hij zich bij de Northamptonshire Yeomanry. Hij werd voor een vliegopleiding naar Arabië gestuurd en nam onder Lawrence of Arabia deel aan de Arabische opstand tegen de Turken. Wegens zijn werk werd hij onderscheiden met het DFC, werd in een dagorder genoemd en ontving ook van de koning van de Hejaz de Orde van Al Nahda.
    Na de oorlog voltooide hij zijn opleiding tot geestelijke en stond in diverse Methodisten kerken tot aan het uitbreken van de Tweede Wereld Oorlog. In februari 1939 kreeg hij een aanstelling als aalmoezenier bij de Regular Army Reserve of Officers en werd in december 1939 opgeroepen. De volgende maand bevond hij zich in Frankrijk met het 1st Battalion, The Duke of Weelington’s Regiment. Hij werd uiteindelijk uit Duinkerken geëvacueerd.
    Na een jaar in Engeland ging hij weer naar het Midden-Oosten en werd in Egypte bij het 8ste Leger geplaatst als Hoofdaalmoezenier bij 13 Corps. Later werd hij Stafaalmoezenier op het hoofdkwartier van het 8ste Leger. Toen de Britse troepen Noord-Afrika verlieten ging hij met ze mee naar Griekenland als plaatsvervangend assistent Aalmoezenier-generaal. Hij was in Athene toen in december 1944 de Communistische opstand uitbrak. Voor zijn diensten in dit gebied werd hij in een dagorder genemd en werd onderscheiden met de militaire MBE.
    Na de oorlog werd hij Superintendent of the Bath Road Circuit en President van de Raad van Kerken van Swindon. Toen hij stierf was hij nog steeds RAF aalmoezenier.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Chaplain to the forces Fourth Class (temporary Chaplain to the Forces, Third Class)
    Eenheid:
    Royal Army Chaplain's Department (Reserve of Officers)
    Toegekend op:
    18 februari 1943
    Member of the Order of the British Empire (MBE)
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Chaplain to the Forces 2nd Class
    Toegekend op:
    23 mei 1946
    Voordracht:
    "Ter erkenning van dapper en onderscheidend optreden in het Middellandse Zeegebied."
    Mentioned in Dispatches

    Bronnen

    • - Supplement to The London Gazette Issue 35908 published on the 16 February 1943
      - Third Supplement to The London Gazette Issue 37575 published on the 21 May 1946
      - Roger's Study
      - BBC

    Foto