TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

King, Wilfred John

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance-Corporal
Eenheid:
A Company, 1st Battalion The Royal Hamilton Light Infantry, 4th Canadian Infantry Brigade, 2nd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Aanbeveling:
Op 14 april 1945 ‘s morgens, tijdens de aanval door de Royal Hamilton Light Infantry op Groningen bezette een peloton van A Company eindelijk een huis dat door de vijand werd beschoten met verwoestend en ontmoedigend vuur van mitrailleurs en sluipschutters. Veel van de mannen raakten gewond en bleken niet in staat de positie te verdedigen waardoor het huis erg kwetsbaar werd voor tegenaanvallen.
Lance-Corporal King meldde zich onmiddellijk vrijwillig om de inlichtingen door te geven aan zijn compagniescommandant en om versterkingen en medische voorraden voor de gewonden aan te voeren. Om deze moeilijke taak te volbrengen moest Lance-Corporal King onder zeer zwaar vijandelijk mitrailleurvuur door een open straat rennen. Omdat als gevolg daarvan het zware vuur zich op de straat concentreerde, slaagde Lance-Corporal King erin, zijn compagniescommandant te bereiken en hem zo die belangrijke informatie door te geven. Versterkingen en de noodzakelijke medische voorraden werden onmiddellijk naar voren gestuurd met als resultaat dat het peloton voldoende werd versterkt en deze belangrijke positie kon worden behouden.
Door Lance-Corporal King’s grote moed en zijn minachting voor eigen veiligheid werd deze gevaarlijke situatie verlicht en droegen ongetwijfeld bij aan het slagen van de operatie.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto