TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sherring, William John Henry

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
No.14 Platoon, "C" Company, The Calgary Highlanders, 5th Canadian Infantry Brigade, 2nd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
8 december 1945
Aanbeveling:
Op zondag 1 april 1945, om ongeveer 13:00 uur trok C Company langs D Company om de aanval tegen de vijand in Doetinchem in Nederland voort te zetten. 13 Platoon werd door zwaar vuur van mitrailleurs en mortieren vastgenageld in een inzinking. 14 Platoon kreeg opdracht verder te trekken naar rechts en een positie in te nemen waardoor 13 Platoon op het doel af kon gaan.
Sectie 5, aangevoerd door Corporal Sherring ging de eerste hoek om en werd vanuit een boomgaard ongeveer 300 meter verderop onder vuur genomen. Met grote moed en volledige minachting voor zijn eigen veiligheid leidde hij zijn sectie van huis tot huis, zuiverde die en maakte diverse gevangenen, Hoewel hij voortdurend onder vuur vanuit de boomgaard lag, leidde Cpl. Sherring zijn sectie 100 meter verder naar een kruispunt. Hij stak alleen de weg over en zuiverde een huis om vaste voet te krijgen voor zijn sectie. Terwijl zijn sectie stellingen in het huis betrok kwamen ze onder vuur vanuit een huis ongeveer 200 meter naar links. Cpl. Sherring ging met een man op weg, zuiverde het gebouw en dirigeerde de twee overgebleven secties in goede vuurposities. Terwijl de pelotonscommandant het vuur op het mitrailleurnest in de boomgaard leidde, ging Cpl. Sherring naar links en schakelde het mitrailleurnest uit.
Het was aan het kalme en gedurfde leiderschap van deze NCO te danken dat 14 Platoon in een goede vuurpositie kon komen en de rest van de compagnie kon helpen, met minimale verliezen het doel te bereiken.

Koninklijk Besluit no. 2, 8 december 1945.

Bronzen Leeuw (BL)

Bronnen

Foto