TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Shepherd, Reginald Alastar

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Corporal
Eenheid:
No.4 Platoon, "B" Company, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
april 1945
Op 26 maart 1945 kreeg het North Shore (New Brunswick) Regiment bevel de stad Millingen in te nemen die door een grote vijandelijke troepenmacht werd bezet die uitbreiding van het bruggenhoofd overr de Rijn belette.
B Company kreeg opdracht de linkerflank van de marsroute te zuiveren. De vijand had een sterke verdediging opgezet in enkele gebouwen van waaruit ze de route bestreken met nauwkeurig en direct mitrailleurvuur.
K/46430 Acting Corporal Reginald Alastar Shepherd, sectieleider van 4 Platoon van B Company trok met zijn sectie op toen zijn compagnie door zwaar mitrailleurvuur werd vastgenageld. Acting Corporal Reginald Alastar Shepherd beoordeelde de situatie snel en lokaliseerde het vuur dat uit een huis op zijn flank kwam. Met grote vaardigheid en moed dirigeerde hij zijn mannen over open en moeilijk terrein. Toen ze eenmaal in stelling lagen leidde hij zijn sectie ten aanval op het sterk verdedigde huis. Na een fel gevecht maakten hij en zijn sectie vier mitrailleurs buit en namen 23 man gevangen. Door snel en vastberaden handelen stelde Acting Corporal Reginald Alastar Shepherd de laatste mitrailleurstelling eigenhandig buiten gevecht. Nadat het huis eenmaal was gezuiverd kon B Company de opmars voortzetten en de rest van de vijandelijke stellingen, die de voortgang van het bataljon ophielden, opruimen.
Het initiatief, de moed en de deskundigheid van deze NCO bleek een inspirerende leiding voor zijn mannen Met zijn onverschrokken inspanningen vernietigde hij de vijandelijke versterking, maakte daarmee de opmars van zijn compagnie mogelijk en daardoor kon het bataljon het doel bereiken.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto