TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jarman, Frederick James

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No.13 Platoon, "C" Company, The Highland Light Infantry of Canada, 9th Canadian Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
11 augustus 1945
Op 25 maart 1945 toonde A/Sgt. Frederick James Jarman, pelotonssergeant van 13 Platoon, "C" Company, The Highland Light Infantry of Canada, uitmuntende moed en plichtsbesef.
De Highland Light Infantry of Canada, had opdracht gekregen Bienen in Duitsland te veroveren, een stad en knooppunt van wegen die de uitbreiding van het bruggenhoofd van de 51 Highland Division ten noorden van de Rijn blokkeerde.
C Company kreeg opdracht het oostelijke deel van de stad te zuiveren, 13 Platoon kreeg opdracht een sterk verdedigd blok huizen te zuiveren. A/Sgt. Jarman had de leiding over 13 Platoon.
Tijdens de nadering van de eerste gebouwen in het doelgebied lag 13 Platoon onder zwaar vuur van mitrailleurs en kleine wapens uit de gebouwen en A/Sgt. Jarman raakte gewond aan zijn hoofd en arm. Zijn wonden volledig negerend bleef A/Sgt. Jarman zijn mannen aanvoeren totdat het peloton zich stevig in de gebouwen had genesteld. Hij ging toen terug naar het hoofdkwartier van de compagnie waar zijn wonden werden verbonden en hem werd verteld dat hij onmiddellijk zou worden afgevoerd.
A/Sgt. Jarman realiseerde zich dat zijn peloton geen officier of sergeant had en stond erop terug te keren naar zijn peloton. Hij hergroepeerde het peloton en leidde het nogmaals ten aanval op het uiteindelijke doel. De aanval slaagde maar de stelling lag onder zwaar vuur van kleine wapens van korte afstand en A/Sgt. Jarman weigerde zijn peloton te verlaten totdat het doel was veilig gesteld en een ander peloton verder was getrokken. A/Sgt. Jarman’s moed en grote plichtsbesef vormden een inspiratie voor zijn mannen en waren verantwoordelijk voor de geslaagde strijd van het peloton en de compagnie.

Supplement to the London Gazette, 23 August, 1945.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto