TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hairston, Joseph W.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company L, 261st Infantry Regiment, 65th Infantry Division "Battle-Axe", U.S. Army (Company L, 261st Infantry Regiment, 65th Infantry Division "Battle-Axe", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Joseph W. Hairston (38147344), Technical Sergeant, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company L, 261st Infantry Regiment, 65th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 7 april 1945 in Duitsland. Tijdens een aanval door tanks en infanterie bij Struth in Duitsland stelde Sgt. Hairston zich moedig en met groot risico bloot aan dodelijk vijandelijk vuur van granaten en raketten om een dreigende verovering van de commandopost van de compagnie te voorkomen. Toen hij ontdekte dat een naburige compagnie werd vastgenageld door verwoestend vijandelijk mitrailleurvuur ging Sgt. Hairston door het vijandelijke vuur en schakelde de vijandelijke bemanning met vuur uit zijn sub-machinegeweer van korte afstand uit. Later tijdens dezelfde actie trotseerde hij moedig zowel vijandelijk als eigen vuur om een belegerde groep kameraden op te sporen en met hun gevangenen in veiligheid te brengen. Sgt. Hairston’s heldhaftige en onverschrokken acties en onwankelbare plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 65th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 205 (7 augustus 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto