TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Caminiti, Harry W.

Overlijdensdatum:
19 maart 1945 (Rijnprovincie, Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Lorraine
Vak: E. Rij: 9. Graf: 22.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company F, 259th Infantry Regiment, 65th Infantry Division "Battle-Axe", U.S. Army (Company F, 259th Infantry Regiment, 65th Infantry Division "Battle-Axe", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross postuum toe te kennen aan Harry W. Caminiti (33680078), Staff Sergeant, U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company F, 259th Infantry Regiment, 65th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 18 maart 1945 in Duitsland. Tijdens een aanval op sterk verdedigde stellingen in de Siegfriedlinie bij Fraulautern in Duitsland kwam Sgt. Caminiti’s sectie onder uitzonderlijk zwaar mitrailleurvuur vanuit een vijandelijke bunker. Met kalme en heldhaftige leiding moedigde hij zijn sectie aan voorwaarts te gaan, hij schakelde dapper de vijandelijke stelling met explosieven en granaten uit en zette zijn opmars voort totdat hij zwaar gewond raakte en de sectie gedwongen werd in dekking te gaan. Toen hij zag dat een kameraad door een raket werd geraakt kwam hij hem onbevreesd te hulp en hoewel hij weer werd geraakt en dodelijk gewond werd, sleepte hij hem in veiligheid. Het onverschrokken leiderschap van S.Sgt. Caminiti, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 65th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Postuum verleend.
Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 171 (13 juli 1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto