TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Benn, Michael Julius Wedgwood

    Geboortedatum:
    5 september 1921
    Overlijdensdatum:
    23 juni 1944 (Groot-Brittannië)
    Dienstnummer:
    103589
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Michael Benn was de zoon van William Wedgewood Benn, parlementslid voor Labor.
    Michael en zijn broer Tony Benn gingen tijdens de oorlog bij de RAF. William Wedgewood Benn werd in 1942 benoemd tot Viscount Stansgate waardoor Michael zijn opvolger werd. Tony diende met succes als Pilot Officer in Zuid-Afrika en Rhodesië maar Michael kwam op 23 juni 1944 op tragische wijze om het leven toen tengevolge van een falende hoogtemeter zijn Mosquito op Chicester neerstortte. Hij werd gered door zijn navigator maar stierf de volgende dag aan zijn verwondingen. Hij werd in Londen begraven.
    Toen Michael Benn stierf werd er tussen zijn papieren een brief gevonden, gericht aan zijn familie:
    "Vader, van wie ik de kwaliteiten erfde waarvan ik hoopte dat die in mijn latere leven een rol zouden spelen, die altijd een vriend is geweest die ik kon vertrouwen en die alles is geweest wat een vriend kon zijn. Als hij had geweten hoe waar zijn eerste woorden waren geworden."
    "Moeder, van wie ik de onschatbare gift van het geloof heb geërfd. Alleen de tijd zou hebben geleerd wat ik daarmee van plan geweest zou zijn."
    "Tegen u allen zeg ik tot wederziens. Het was mijn liefste wens ons allen na de oorlog herenigd te zien. Ik wilde mij daarna vestigen om te doen wat ik kon om te voorkomen dat onze kinderen zouden lijden onder een volgende oorlog. Hoe verlangde ik ernaar, een wereld te aanschouwen waarin de mensen zo vrij en gelukkig zouden zijn als wij in ons gezin."

    Promoties:
    16 augustus 1941: Pilot Officer (probation)
    16 augustus 1942: Flying Officer (war sub)
    16 augustus 1943: Flight Lieutenant (war sub)

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Flying Officer
    Eenheid:
    No. 153 Squadron, Royal Air Force
    Toegekend op:
    20 augustus 1943
    Distinguished Flying Cross (DFC)

    Bronnen

    Foto