TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hagen, Curtis G.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 37276498.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Medical Detachment, 1st Battalion, 7th Infantry Regiment, 3rd Infantry Division "The Rock of the Marne", U.S. Army (Medical Detachment, 1st Battalion, 7th Infantry Regiment, 3rd Infantry Division "Rock Of The Marne", U.S. Army)
Toegekend op:
9 september 1943
Aanbeveling:
Bij de aanval op vijandelijke stellingen bij Kaap d’Orlando op Sicilië op 10 augustus 1943 stuitte de compagnie van Pvt. Hagens op een dicht met mijnen bezaaid gebied in een boomgaard waarin 20 man werden gedood of gewond. Hoewel hij wist dat er veel mijnen in de boomgaard lagen, stormde hij onder zwaar vijandelijk vuur van mitrailleurs en geweren naar voren om eerste hulp te verlenen aan de gewonden. Pvt. Hagen voerde 13 door mijnen gewonde mannen af. Later, om 10:30 uur stak hij de rivier over voor de positie waarop de compagnie zich had teruggetrokken en verleende onder een zware artillerie beschieting eerste hulp aan de gewonden. In een tijdsbestek van twee uur, terwijl de vijandelijke beschieting doorging, stak hij steeds weer het terrein over om eerste hulp te verlenen en de meest ernstige gewonden af te voeren. Zijn dappere actie, uitgevoerd met volledige minachting voor eigen veiligheid vormde een inspiratie voor allen die er getuige van waren en hadden als direct resultaat het sparen van de levens van een aantal gewonden. Het optreden van Pvt. Hagens past binnen de hoogste tradities van de geneeskundige troepen en strekt hem en de strijdkrachten tot eer.

Headquarters, 3rd Infantry Division, General Orders No.64 (9 September 1943).

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto