TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nolan, Michael John

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 107 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
19 december 1941
Aanbeveling:
De sergeants Leven, Nolan en Evans, respectievelijk piloot, waarnemer en radiotelegrafist/boordschutter, hebben veel vluchten gemaakt waarbij vijandelijke scheepvaart werd aangevallen. Niet afgeschrikt door het vuur van vijandelijke escorteurs hebben deze vliegers grote moed en vastberadenheid getoond bij de uitvoering van de hen opgedragen taken. De sergeants Leven en Nolan hebben 34 en sergeant Evans 27 operationele missies voltooid.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 487 (RNZAF) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
5 februari 1944
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Deze officier heeft sinds de toekenning van de Distinguished Flying Medal aan vele operaties deelgenomen. Hij is een navigator van uitzonderlijke klasse en hij heeft een staat van opmerkelijke successen. Bij een gelegenheid was hij navigator van het voorste vliegtuig van een sectie die een doel in noord Frankrijk moest aanvallen. Bij het oversteken vn de vijandelijke kust werd het toestel door afweervuur zwaar beschadigd. De piloot bleef echter op koers en werd door Flying Officer Nolan met zijn gebruikelijke nauwkeurigheid naar het doel geleid.
Deze officier heeft uitzonderlijke scherpte en groot plichtsbesef getoond.

Bronnen

Foto