TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Churchill, Walter Myers

    Geboortedatum:
    24 november 1907 (Amsterdam/ Nederland)
    Overlijdensdatum:
    28 augustus 1942 (Gela/Sicilië, Italië)
    Begraven op:
    Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Syracuse
    Dienstnummer:
    90241
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Walter Churchill werd in Amsterdam geboren, behaalde een graad in de techniek en richtte een technisch vliegtuigontwerpbedrijf op in Coventry voordat de Tweede Wereldoorlog begon. Hij was bevriend met Frank Whittle, de straalmotorpionier en Churchill Engineering produceerde compressorbladen voor de eerste gas-turbine-motoren bij Whitle.
    Tijdens de oorlog diende Churchill bij No. 605 (County of Warwwick) Squadron en andere en testte tevens verschillende types jachtvliegtuigen voor de RAF.
    Hij speelde een belangrijke rol bij het organiseren van het transport van Spitfires naar de defensie van Malta die in handen was van het Amerikaanse Eagle Squadron. Hij hielp ze tevens trainen.
    Hij werd gedood in zijn Spitfire tijdens een aanval boven Sicilië vanuit Malta.
    Het bedrijf van Churchill werd voortgezet door zijn vrouw Joyce en uiteindeliijk door zijn enige zoon, James J. Churchill. Het bedrijf bestaat nog steeds onder de naam J.J. Churchill Ltd.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Flight Lieutenant
    Toegekend op:
    31 mei 1940
    Voordracht:
    "Deze officier heeft het comamndo van een squadron op zich genomen kort na haar aankomst in Frankrijk en heeft haar geleid met markant succes waarbij de pilotenen onderhoudspersoneel magnifiek werden geïnspireerd. Hij organiseerde de tactische instructie van nieuwe piloten, leidde vele patrouilles succes en organiseerde zijn gronddefensie en personeel op een voorbeeldige wijze. Onder zijn commando werden 62 vijaadeliijke vliegtuigen vernietigd en hij was vanaf het begin de bron van hun offensieve bedrijvigheid, hun excelente tactieken en hun adequate onderhoudsresultaten. Slecht vier piloten van het squadron sneuvelden. Flight Lieutenant Churchill heeft recent vier vijandelijke vliegtuigen vernietigd waarmee hij zijn totaal op zeven brengt."
    Distinguished Service Order (DSO)
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Flight Lieutenant
    Toegekend op:
    31 mei 1940
    Voordracht:
    "Deze officier heeft sinds zijn aankomst in Frankrijk drie vijandelijke vliegtuigen neergeschoten en heeft vele patrouilles geleid met moed en vaardigheid."
    Distinguished Flying Cross (DFC)

    Bronnen

    Foto