TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Patson, John A.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company F, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army (Company F, 331st Infantry Regiment, 83rd Infantry Division "Thunderbolt", U.S. Army)
John A. Patson, 42009987, Private First Class, Company F, 331st Infantry, United States Army. Wegens het zich hebben onderscheiden door dapperheid in actie bij St. Ideuc in Frankrijk op 11 augustus 1944. Pfc. Patson kreeg als taak een vijandelijke luchtafweerstelling te vernietigen die een ernstige bedreiging vormde voor de observatiepost van de compagnie. Met zijn assistant kroop hij onder interns vuur van mortieren en mitrailleurs 150 meter over open terrein naar een positie van waaruit hij direct vuur op het doel kon geven. Met kalme vastberadenheid plaatste hij met zijn raketlanceerder twaalf voltreffers op de stelling en stelde zijn patrouille in staat op te trekken en de stelling in te nemen. Toen er een tegenaanval kwam stond Pfc. Patson, hoewel hij door scherven was gewond, kalm op en slingerde handgranaten naar de naderende vijand totdat de aanval werd afgebroken. Pfc. Patson’s opvallende durf en bezielende plichtsbetrachting strekken hem en de beste tradities van de strijdkrachten tot de hoogste eer. Hij kwam in New Jersey in militaire dienst.

Headquarters, 83d Infantry Division, General Orders No. 81 (10 december 1944).

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto