TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Paolini, Camillus J.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company L, 18th Infantry Regiment, 1st Infantry Division "The Big Red One", U.S. Army
Toegekend op:
6 augustus 1944
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Camillus J. Paolini (33313568), Private First Class, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 18th Infantry Regiment, 1st Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944. Nadat zijn compagniescommandant ernstig gewond was geraakt door een ontploffende mijn, ging Pfc. Paolini, die zag dat er geen medisch personeel in de buurt was het mijnenveld in en kwam de officier te hulp. Ondanks toenemend vuur van vijandelijke kleine wapens bleef hij hulp verlenen. Op dat moment begon zwaar artillerievuur in te slaan in de onmiddellijke omgeving waardoor diverse mijnen om Pfc Paolini heen explodeerden. Toen hij zich gereed maakte om naar zijn compagnie terug te keren werd de compagniescommandant geraakt door een grote scherf van een granaat die dichtbij insloeg. Niet afgeschrikt door dit voorval dat hem bijna zijn leven kostte verzorgde Pfc Paolini deze nieuwe wond. De moed en heldhaftige vastberadenheid van Pfc Paolini bij het verlenen van hulp onder dergelijke gevaarlijke omstandigheden vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 1st Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 42 (August 6, 1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Baumer, R.W. & Reardon, M.J., American Iliad – The 18th Infantry Regiment in World War II, The Aberjona Press, Bedford, U.S.A., 2004
    - Balkoski, J., Omaha Beach: D-Day, June 6, 1944, Stackpole Books, Mechanicsburg, U.S.A., 2006
    - Militarytimes.com

Foto