TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Johnson, Charles Frederick

Geboortedatum:
11 januari 1922
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Charles Johnson huwde in april 1950 met Eileen D. Bailey. Het paar kreeg negen kinderen. Hij werkte 35 jaar lang aan de Lowell Universiteit in Massachusetts en ging in april 1988 met pensioen..

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Boatswain's Mate Second Class (Bootman's maat 2de klas)
Eenheid:
U.S.S. Cavalier (APA-37), U.S. Coast Guard (U.S.S. Cavalier (APA-37), U.S. Coast Guard)
Toegekend op:
1945
Aanbeveling:
Door het zich hebben onderscheiden door moed en onverschrokkenheid in actie als bemanningslid van een reddingsboot toegevoegd aan de USS Cavalier bij deelname aan landingen tegen de vijand in de Golf van Lingayen op Luzon in de Filippijnen op 9 januari 1945. Onder intens vijandelijk mortiervuur betoonde hij uitzonderlijke moed, vaardigheid, initiatief en plichtsbesef bij het assisteren bij de redding van diverse landingsboten die op het strand waren vastgelopen. Zijn eigen veiligheid negerend en onder voortdurend vijandelijk vuur dook hij zonder aarzelen het water in en hielp een man te redden die door de explosie van een vijandelijke granaat overboord was geslagen. Zijn optreden gedurende de hele actie past binnen de beste tradities van de Marine van de Verenigde Staten.
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
1945
Honorable Service Lapel Button / Honorable Discharge Emblem

Bronnen

  • Foto 1: Lyndon B. Johnson
  • - Citation

Foto