TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Johnson, Maro P.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Company A, 107th Quartermaster Battalion, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army (Company A, 107th Quartermaster Battalion, 32nd Infantry Division "Red Arrow", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Maro P. Johnson, Private, U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company A, 107th Quartermaster Battalion, 32nd Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 16 November 1942, bij Kaap Sudest op Nieuw Guinea. Toen vijandelijke vliegtuigen een aantal kleine schepen die Amerikaans personeel en voorraden vervoerden, aanvielen en in brand schoten meldde Pvt Johnson zich moedig als vrijwiliger voor een reddingsteam zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid. Met het team ging hij aan boord van een klein kustvaartuig dat het personeel van de brandende schepen te hulp kwam. Ondanks herhaaldelijke vijandelijke bombardementen en beschietingen zette het team tot lang na het vallen van de duisternis het zoeken naar overlevenden voort. De onverschrokken acties van Pvt Johnson, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 32nd Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, South West Pacific Area, General Orders No. 64 (28 december 1942).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto