TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Verrill, Herbert S.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company E, 398th Infantry Regiment, 100th Infantry Division "Century", U.S. Army (Company E, 398th Infantry Regiment, 100th Infantry Division "Century Division", U.S. Army)
Op aanwijzing van de President wordt, onder de bepalingen van Army Regulations 600-45 van 22 september 1945, gewijzigd, het Distinguished Service Cross door de Legercommandant toegekend aan Second Lt. Herbert S. Verrill (0552113), Infantry, Company E, 398th Infantry Regiment, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie op 15 maart 1945 in de omgeving van Reyersviller, Département Moselle, Lotharingen in Frankrijk. Tijdens een aanval op sterke vijandelijke fortificaties leidde Lt. Verrill onder intens vuur uit automatische wapens zijn peloton door een mijnenveld en prikkeldraad toen hij zelf op een mijn stapte en zijn rechtervoet verloor. Hij bleef bij zijn verstand en gaf zijn mannen duidelijke em korte orders om zich uit het mijnenveld terug te trekken. Toen leidde hij met arm- en handsignalen de voortzetting van de aanval. De onverwoestbare moed en vastberadenheid die hij ten toon spreidde voorkwamen paniek en verliezen onder zijn mannen en maakten de verovering van het doel mogelijk. Hij trad in militaire dienst vanuit Westbrooke, Maine.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 585 (October 6, 1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Boston, B., History of the 398th Infantry Regiment in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 1982

Foto