TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Perkins, Norris H.

Geboortedatum:
5 september 1912 (Milwaukee/Oregon, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company H, 66th Armored Regiment, 2nd Armored Division "Hell On Wheels", U.S. Army
Toegekend op:
1943
Uitgereikt voor:
Operatie Husky
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Norris H. Perkins, II, Captain (Armor), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij 3rd Battalion, 66th Armored Regiment, 2nd Armored Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 12 juli 1943, net ten noorden van Canicatti, provincie Agrigento op Sicilië, Italë.

Capt. Perkins zat in een tank die de strijd aanbond met .... en …. stuks anti-tankgeschut, een vijand die op dat moment meer vuurkracht bezat. Capt. Perkins was bezig een vastgelopen granaat uit zijn 75 mm tankkanon te halen toen het wapen een voltreffer kreeg met als resultaat dat de linker voorarm van Capt. Perkins verbrijzeld werd. Hij en zijn bemanning verlieten de kapotte tank maar hij bleef op het slagveld en leidde te voet en onder intens vijandelijk vuur de operaties van zijn andere tanks. Hij verliet het slagveld pas toen hij onder dwang door een medisch officier werd afgevoerd. Deze uitzonderlijke daad van heldendom vormde een inspiratie voor ieder die hem zag en zijn acties droegen in hoge mate bij aan het succes van zijn eenheid tijdens die slag.

De onverschrokken acties van Capt. Perkins, zijn persoonlijke moed en vurig plichtsbesef zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 2nd Armored Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 24 (1943).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Blaker, G.A., Iron Knights – The United States 66th Armored Regiment, Burd Street Press, Shippensburg, USA, 1999
    - homeofheroes.com

Foto