TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Carstensen, William H.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician Fifth Grade
Eenheid:
Company B, 303rd Engineer Battalion, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
20 februari 1945
Op aanwijzing van de President, onder de bepalingen van Army Regulations 600-45 van 22 september 1943, gewijzigd, wordt de Bronze Star Medal toegekend aan Technician Fifth Grade William H. Carstensen (32604557), Corps of Engineers, Company B, 303rd Engineer Battalion, wegens heldhaftighe prestaties tijdens militaire operaties tegen de vijand op 8 februari 1945 in de omgeving van ... in Duitsland.

Technician Fifth Grade William H. Carstensen, lid van een ploeg genisten toegevoegd aan een vooruitgeschoven eenheid infanterie, werd vastgenageld door automatisch vuur. De infanterie eenheid vroeg om ondersteuning door tanks, maar kon die niet krijgen vanwege een hoge concentratie anti-tank mijnen. De ploeg genisten splitste zich in twee en begon een pad vrij te maken voor de tanks. Na mee te zijn gereden op de voorste tanksen voor hen een pad vrij te hebben gemaakt om een vuurstelling in te nemen ging Technician Fifth Grade Carstensen terug en herhaalde de procedure met de overgebeleven tanks. Toen een tank werd uitgeschakeld viel de groep terug op de achterop komende tanks en zette zijn werk voort, steeds onder voortdurend en geleid vijandelijk vuur. De minachting voor eigen veiligheid en de plichtsbetrachting, betoond door Technician Fifth Grade Carstensen zijn in overeenstemming met de hoogste militaire tradities.

- Headquarters, 78th Infantry Division, U.S. Army, General Orders No. 43 (20 February, 1945).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • - Headquarters, 78th Infantry Division, U.S. Army, General Orders No. 43 (20 February, 1945)
    - Autor: The Division Historical Association, Lightning – The History of the 78th Infantry Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1999
    - The 78th Division Veterans Association Message Board

Foto