TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Retort, Patsy

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company F, 311th Infantry Regiment, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
1945
Staff Sergeant Patsy Retort (toen Private First Class) 13085427, 311th Infantry, Landmacht van de Verenigde Staten. Wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie tegen de vijan op 9 maart 1945 bij Rheinbreitbach in Duitsland.

Toen de opmars van zijn compagnie werd opgehouden door geconcentreerd vuur van vijandelijke mitrailleurs ging S.Sgt. Retort onverschrokken op de vijandelijke stellingen af en, zijn mitrailleur vanaf de heup afvurend doodde of verwondde hij ongeveer 30 Duitsers. Hij nam de vijand met zoveel succes onder vuur dat hun vuur werd geneutraliseerd en de voorste eenheden van zijn compagnie in staat onder minimale tegenstand verder te trekken en het doel met succes te bereiken.

S.Sgt. Retort’s snelle beslissingen en agressieve actie tegen een zwaar versterkte stelling redden de levens van veel mannen van zijn compagnie en vormden zo een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Hij trad in dienst in Pennsylvanië.

Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 75 (1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto