TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nufer, Andrew G., Jr.

Geboortedatum:
30 januari 1911 (Winamac/Indiana, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
7 januari 1996 (Lafayette/Indiana, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company F, 311th Infantry Regiment, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
1945
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Andrew G. Nufer, Jr., (01312322), First Lieutenant, 311th Infantry, United States Army wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie tegen de vijand op 30 januari 1945 in Duitsland.

Toen zijn compagnie door vijandelijk vuur werd vastgenageld waardoor zware verliezen werden veroorzaakt rende 1st Lt. Nufer 150 meter over open, onder vuurliggend terrein naar eigen tanks. Hij klom op de voorste tank en leidde het voertuig in actie totdat de tank waarop hij reed door vijandelijk vuur werd geraakt waardoor hij tegen de grond sloeg. Hij klom op een tweede tank die ook werd geraakt en zelf raakte hij door vijandelijk artillerievuur gewond. Ondanks zijn verwondingen bleef hij de tanks leidden in de ondersteuning van infanterie eenheden totdat het doel van zijn compagnie was bereikt.

Hij trad in Indiana in militaire dienst.

Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 59 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto