TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Spiers, George William Vernon

Dienstnummer:
841284
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Sergeant (Waarnemend Sergeant)
Eenheid:
Royal Regiment of Artillery
Toegekend op:
9 maart 1943
Aanbeveling:
Tijdens de campagne in Birma onderscheidde Sergeant Spiers zich bij een aantal gelegenheden door zijn vindingrijkheid en kalmte onder vuur. Op 31 januari 1942, bij Moulmein werd zijn geschutsstelling aangevallen door een numeriek sterkere groep infanteristen. Hoewel hij sterk in de minderheid was, bestreed hij de vijand met geweervuur, regelde lokale tegenstand vanuit zijn loopgraaf en veroorzaakte verliezen tijdens het erop volgende gevecht met de bajonet. Door deze tegenstand waren de overlevenden in staat het nabije artilleriedetachement te waarschuwen.
Op 30 mei 1942 bij Prome droeg hij met zijn gezonde inzicht bij aan het afslaan van aanval na aanval door vijandelijke jagers; op 10 mei 1942 was hij verantwoordelijk voor de vernietiging van een vijandelijk stuk veldgeschut. Hij was altijd zeer begaan met zijn detachement, hij stond erop met hen naar India te marcheren hoewel hij zelf ernstig ziek was.
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

Foto