TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zaring, Paul A.

Geboortedatum:
9 mei 1913
Overlijdensdatum:
25 juni 1975
Dienstnummer:
37 243 322
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company C, 1st Battalion, 302nd Infantry Regiment, 94th Infantry Division "Neuf-Cats", U.S. Army (Company C, 1st Battalion, 302nd Infantry Regiment, 94th Infantry Division "Neuf-Cats", U.S. Army)
Toegekend op:
1 juli 1945
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij de Cannon Company, 302nd Infantry Regiment, 94th Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen in Duitsland op 6 maart 1945. Op die datum raakte Pvt. Zaring, toen de vijand de stad Obersehr in Duitsland aanviel en omsingelde, afgesneden van zijn peloton maar hij bleef als buitenwacht dapper op zijn post en bood fel tegenstand aan de pogingen van de vijand vitale stukken artillerie te vernielen. Toen zijn kameraad ernstig gewond raakte verleende hij hem eerste hulp en hoewel hij bloot stond aan intens vuur van vijandelijke artillerie, mortieren en kleine wapens, zette hij zijn onverschrokken verdediging voort waarbij hij acht vijandelijke soldaten doodde en degenen stoorde die de rest van het peloton vastgenageld hielden. De koelbloedige moed en het onwankelbare plichtsbesef van Pvt. Zaring vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.

General Orders No. 157, Headquarters, Third U.S. Army (July 1, 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto