TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lane, Cecil M.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
De Silver Star wordt toegekend aan Cecil M. Lane (0-1317407), First Lieutenant (Infantry), U.S. Army wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend bij Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division, in Duitsland op 4 april 1945.

Lieutenant Lane betoonde uitmuntend leiderschap bij het groepern van zijn compagnie voor de aanval op een belangrijke, door de vijand bezette stad. Met zijn persoonlijke acties, het leiden van zijn grondeenheden en de coördinatie van de bewegingen en het vuur van ondersteunende tanks was hij grotendeels verantwoordelijk voor het slagen van de operatie. Terwijl hij de aanval leidde op een bebost gebied waarin vijf luchtdoelkanonnen verborgen waren die de aanval ophielden, raakte Lieutenant Lane dodelijk gewond. Zijn dappere leiderschap en grote moed vormden een inspiratie voor alle leden van zijn commando en passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Woonplaats: Pike County, Georgia.

G.O. No. 30, Hq. 8th Armd. Div., 9 May, 1945, Page 1.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Leach, C.R., In Tornado’s Wake – A History of the 8th Armored Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1992
    - 8th-armored.org

Foto