TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bennions, George Herman "Ben"

    Geboortedatum:
    15 maart 1913 (Burslem/Staffordshire, Groot Britannië)
    Overlijdensdatum:
    30 januari 2004
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Dienstnummer 43354.
    "Ben" Bennings ging in 1929 bij de RAF als leerling en monteur. In 1935 werd hij uitgekozen pilotentraining en werd in 1936 Sergeant pilot. Hij kwam terecht bij No. 41 Squadron, toen nog vliegend met de Demon jager vanaf Khormaksar airfield, Aden. Al in 1936 keerde het squadron terug naar Engeland en werd omgeschoold op de Hawker Fury.

    Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog vloog Bennions al met de Supermarine Spitfire. Zijn eerste luchtoverwinning behaalde hij op 28 juli 1940 toen hij een Messerschmitt Bf 109 neerhaalde.
    Bennions werd later Fighter Controller in North England en werd gepromoveerd tot Squadron Leader. In mei 1943 werd hij gestationeerd in Algerije als Senios Controller en Liaison Officer bij een Amerkaans jachteskader dat opgeleid werd op de Spitfire. In oktober werd hij naar Corsica gezonden als bevelhebber van een Ground Control Interception Unit. Bij de landing in Ajaccio raakte hij gewond door een bominslag en kwam in het ziekenhuis terecht.

    George "Ben" Bennions verliet in 1946 de Royal Air Force. Hij werd hoofd van de Hipswell County School (nu Risedale School) te Catterick.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Pilot Officer
    Eenheid:
    No. 41 Squadron, Royal Air Force
    Toegekend op:
    1 oktober 1940
    Voordracht:
    "Pilot Officer Bennions heeft zijn sectie geleid met groot onderscheid. Hij heeft zeven vijandelijke toestellen vernietigd en mogelijk diverse andere. Zijn vastberadenheid en koelbloedigheid hebben een uitstekende invloed gehad op zijn squadron in het geheel."

    The London Gazette dd 1 oktober 1940.
    Distinguished Flying Cross (DFC)
    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Squadron Leader
    Toegekend op:
    1943
    Mentioned in Dispatches

    Bronnen

    Foto