TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ivey, Louis H.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
G.O. No. 1, Hq. 8th Armd. Div., 8 February, 1945, Page 4.*
De Silver Star wordt uitgereikt aan Louis H. Ivey (38055841), Private, U.S. Army, wegens dapperheid in actie, dienend bij Company C, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division, op 25 januari 1945.*
Pvt. Ivey had met andere leden van zijn team de opdracht de stad Bergen, Duitsland te zuiveren. Toen ze de laatste huizen van de stad naderden werd het hele team vastgenageld door vuur van sluipschutters en mitrailleurs. Met minachting voor zijn persoonlijke veiligheid en zonder hulp bracht Pvt. Ivey zijn mitrailleur in een positie van waaruit hij flankvuur op het vijandelijke geschut kon afgeven. Met deze actie stelde hij de rest van zijn ploeg in staat op te trekken. Gedurende deze hele operatie lag Pvt. Ivey onder zwaar vuur van mortieren en mitrailleurs. Met zijn initiatief en agressie maakte Pvt. Ivey het mogelijk dat er acht gevangenen werden gemaakt en zijn ploeg werd in staat gesteld op te trekken. Zijn acties strekken hem en de Landmacht van de Verenigde Staten tot grote eer. Woonplaats: Texas.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Leach, C.R., In Tornado’s Wake – A History of the 8th Armored Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1992
    - 8th-armored.org

Foto