TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Taylor, George Thurston

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 16052073.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company E, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army (Company E, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army)
Toegekend op:
2 november 1943
Aanbeveling:
Ontvangen wegens dapperheid in actie op 14 juli 1943 op het vliegveld van …… bij Biscari, in de provincie Ragusa op Sicilië. Tijdens een sterke vijandelijke tegenaanval, ondersteund door tanks, mitrailleurs en mortieren werd een half-rups verkenningsvoertuig door een vijandelijke lichtspoorkogel geraakt waardoor het voertuig in brand vloog en de bemanning het moest verlaten. Private first class Taylor die er vlakbij lag, ging op eigen intiatief naar het voertuig toe, halde de benzineblikken en ander brandbaar materiaal er uit en doofde het vuur, dit alles onder vijandelijk vuur; daarna bemande hij de .50 mitrailleur totdat de bemanning naar het hun voertuig terugkeerde. De moed en het onwankelbare plichtsbesef van Pfc. Taylor en zijn moedige actie passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - General Orders No. 29, HQ 45th Infantry Division, dated 2nd November 1943
    - Fisher, G.A., The Story of the 180th Infantry Regiment, Newsfoto Publishing Co., San Angelo, Texas, 1947

Foto