TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cargill, William

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer class II
Eenheid:
2nd Battalion The Black Watch, 14th Infantry Brigade, Long Range Penetration Groups (Chindits), British Indian Army
Toegekend op:
26 april 1945
Voordracht:
"Tijdens actie teh noorden van Nathkokyin op 8 mei 1944, toonde Warrant Officer Cargill uitstekende kwaliteiten van moed en initiatief in het helpen leiden van de onmiddellijke verdediging van de bevelpost. Terwijl gewonden vielen, verzorgde hij ze onder hevig vuur gelijk met zijn andere taken.

Uiteindelijk, met volledig vergeten van zijn eigen veiligheid en met koelbloedigheid in het hanteren van zijn wapens was hij voornamelijk verantwoordelijk voor het afslaan van de eerste vijandelijke aanval.

Nadat uiteindelijk het treffen na vijf uur werd afgebroken, was Warrant Officer Cargill onderdeel van een groep van ongeveer 90 manschappen, inclusief elf gewonden, met een zware tocht door de bergen in het vooruitzicht. tijdens de 24 uur durende mars, met volledig wegcijferen van de eigen vermoeidheid, zorgde hij voor een hoge mate van discipline onder de uitgeputte troepen, waardoor de groep veilig de hoofdeenheid kon bereiken, zonder achterblijvers en elke man met zijn wapens, munitie en uitrusting als waarmee men de strijd inging.

Gedurende operaties heeft deze Warrant Officer de hoogst mogelijke toewijding tot de dienst getoond en zijn moed, vastberadenheid en opgewektheid waren een inspiratie voor allen. Hij heeft met onderscheiding gediend als korporaal en later als sergeant in Kreta, Sirië en Tobruk."

London Gazette dd. 26 april 1945.
Voordracht opgesteld op 22 augustus 1944.
Distinguished Conduct Medal (DCM)

Bronnen

  • - DCM citation
    - Onderscheidingen

Foto