TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Pole, Harold

Geboortedatum:
27 oktober 1918 (Leicester/East Midlands, Engeland)
Overlijdensdatum:
7 februari 2008
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Tegen het einde van 1939 werd Harold samen met 6th Royal Norfolk gestationeerd in Sheringham, waar hij verbleef bij ene Mrs Smith. Hij bemande een Bren Gun op de top van East Runton begn 1940. In januari 1941 werd hij verplaatst naar Dumfries voor heuveltraining. In het midden van 1941 verhuisde hij naar Northwich Cheshire voor brandwacht dienst voor hij terugkeerde naar Schotland alwaar hij in oktober inscheepte van Gourock naar Halifax, Nova Scotia op de Duchess of Atholl.
Hij verplaatste zich vervolgens naar de Mount Vernon. Kaapstad werd op 14 december 1941 bereikt voor hij uiteindelijk op 14 januari 1942 in Singapore aankwam. Harry werd nagenoeg gelijk in de strijd in Malaya geworpen zonder enige jungle trainin en al snel door de Japanners gevangen genomen. Verbleef vervolgens als krijgsgevangene en werkte aan de Birma spoorweg tot het einde van de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private
Eenheid:
6th Royal Norfolks
Burma Star

Bronnen

  • - Craig Burbidge (neef)

Foto