TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sayre, Edwin M.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company A, 505th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army
Aanbeveling:
Edwin M. Sayre, 0407157, Captain, Infantry, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie. Op 10 juli 1943 ten zuiden van Niscemi op Sicilië landde Capt. Sayre, Company A, 505th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division, per parachute, verzamelde 45 man om zich heen, viel een Italiaans garnizoen fel aan en veroverde het; 15 man werd gedood en 40 gevangen genomen en hij leidde persoonlijk de diverse aanvallen op de vijandelijke versterking. Tijdens de laatste aanval naderde Capt. Sayre bij daglicht onder zwaar vuur van geweren en mitrailleurs de vijandelijke positie en bestookte die met granaten voor er binnen te gaan. Toen hij door een overmacht gedwongen was zich terug te trekken leidde Capt. Sayre zijn kleine groep naar de eigen linies, voegde zich met zijn groep bij het 16th Infantry en nam gedurende de volgende twee dagen deel aan de opmars, altijd vooraan bij iedere beweging. Zijn optreden gedurende de actie werd gekenmerkt door een volledige minachting voor zijn eigen veiligheid en door initiatief en agressiviteit waardoor hij zijn medesoldaten aanspoorde zijn voorbeeld te volgen. Hij trad in dienst in Breckenridge, Texas.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • Foto 1: Blake Robberts
  • - Nordyke, P., Four Stars of Valor - The Combat History of the 505th Parachute Infantry Regiment in World War II, Zenith Press, St. Paul, USA, 2006
    - allamerican82nd.com

Foto