TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harper, Lee W

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private
Eenheid:
456th Parachute Field Artillery Battalion, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army (456th Parachute Field Artillery Battalion, 82nd Airborne Division, US Army)
Aanbeveling:
Private Lee W. Harper, 456th Parachute Field Artillery Battalion, 82nd Airborne Division, wegens uitzonderlijke heldenmoed in acie tegen de vijand op 30 juni 1944 in Frankrijk. Terwijl ze oprukten tegen een zwaar versterkt kustgebied werd Pvt. Harper’s bataljon opgehouden door verwoestend vuur van een vijandelijke mitrailleur. Met volledige minachting voor eigen leven stak Pvt. Harper vrijwillig open en door vuur gegeseld terrein over om de aandacht van de vijand af te leiden van secties die op de flanken aanvielen. Hij werd vier maal door vijandelijk vuur geraakt voordat hij ernstig gewond viel, tien meter voor de vijandelijke geschutsopstelling. Met zijn heldhaftige actie en persoonlijke moed leidde Pvt. Harper de vijand voldoende af om zodat aanvalseenheden van zijn peloton in staat waren het mitrailleurnest uit te schakelen en hij vormde daarmee een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto