TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lacy, Joseph R.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (Chaplain)
Eenheid:
Company HQ, 5th Ranger Battalion, Provisional Ranger Group, V Corps, First Army, U.S. Army
Toegekend op:
20 juni 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Neptune
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Joseph R. Lacy (0-525094), First Lieutenant (Aalmoezenier), U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als aalmoezenier bij het 5th Ranger Infantry Battalion, in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Frankrijk. Aalmoezenier Lacey kwam met een de voorste aanvalseenheden aan land. Het zware vijandelijke vuur van geweren, mortieren, artillerie en raketten had talloze gewonden veroorzaakt. Met volledige minachting voor eigen leven liep hij op het strand heen en weer, voortdurend blootgesteld aan vijandelijk vuur en hielp gewonden vanaf de waterkant naar de betrekkelijke veiligheid van een strandmuur; tegelijkertijd de mannen aanmoedigend het vijandelijke vuur ook te negeren. De heldhaftige en onverschrokken acties van Aalmoezenier Lacey zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, zijn eenheid en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

HQ First U.S. Army, GO 28, June 20th 1944
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Black, Robert W., The Battalion - The Dramatic Story of the 2nd Ranger Battalion in World War II, Stackpole Books, Mechanicsburg, U.S.A., 2006
    - homeofheroes.com

Foto