TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kerchner, George F.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2de Luitenant)
Eenheid:
Company D, 2nd Ranger Battalion, Provisional Ranger Group, V Corps, First Army, U.S. Army
Toegekend op:
20 juni 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Neptune
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan George F. Kerchner (0-1309569), Second Lieutenant (Infantry), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij een compagnie infanterie van het 2nd Ranger Infantry Battalion, in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Frankrijk. Toen de compagniescommandant en andere officieren uitgeschakeld werden door het zware vuur van vijandelijke geweren, mitrailleurs en artillerie bij de landing op de Franse kust, nam 2nd Lt. Kerchner het commando over de compagnie op zich bij de geslaagde aanval op en de verovering van de 155 mm geschutsopstelling. Bij het uitvoeren van deze operatie raakten 2nd Lt. Kerchner en 15 man van zijn eenheid twee en een halve dag omsingeld en afgesneden van de hoofdmacht. Vastberaden en moedig behield hij zijn positie totdat hij werd afgelost en hij vormde een voortdurende inspiratie voor zijn mannen. De uitzonderlijke heldenmoed betoond door 2nd Lt. Kerchner tijdens de eerste aanval en volgende operaties weerspiegelen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, zijn eenheid en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

HQ First U.S. Army, GO 28, June 20th, 1944
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Black, Robert W., The Battalion - The Dramatic Story of the 2nd Ranger Battalion in World War II, Stackpole Books, Mechanicsburg, U.S.A., 2006
    - homeofheroes.com

Foto