TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Van De Voort, Leo D.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1ste Luitenant)
Eenheid:
1st Battalion, 116th Infantry Regiment (1st Battalion, 116th Infantry Regiment, 29th Infantry Division "Blue and Gray" U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Leo D. Van De Voort (0-885530), Second Lieutenant (Infantry), U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als pelotonsleider van een Infantry Company van het 116th Infantry Regiment, 29th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Normandië, Frankrijk. 2nd Lt. Van De Voort landde onder zwaar vuur van vijandelijke geweren, mitrailleurs en artillerie met zijn peloton met de eerste aanvalsgolf op de Franse kust. Dit intense vuur nagelde de mannen vast op een smal stuk strand waardoor vele verliezen werden veroorzaakt en grote chaos ontstond. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid stelde 2nd Lt. Van De Voort zich bij diverse gelegenheden bloot aan dit directe vuur bij het hergroeperen en op de aanval voorbereiden van zijn peloton. Daarna voerde hij zijn peloton met succes ten aanval tegen de vijandelijke stellingen. De persoonlijke moed en het uitmuntende leiderschap betoond door 2nd Lieutenant Van De Voort weerspiegelen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 29th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

HQ First U.S. Army, GO 29 29 juni, 1944
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Ewing, J.H., 29 Let’s Go! – A History of the 29th Infantry Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 1979
    - Bennett, G.H., Destination Normandy – Three American Regiments on D-Day, Praeger Security International General Interest, Westport, USA, 2006
    - homeofheroes.com

Foto