TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Osiek, Leonard F.

Overlijdensdatum:
31 juli 1944 (nabij Torigni-sur-Vire/departement Manche, Laag-Normandië, Frankrijk)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Normandië
Vak: I. Rij: 17. Graf: 5.
Dienstnummer:
35024808
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Technical Sergeant Leonard F. Osiek, 35024808, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van ****, Normandië in Frankrijk op 31 juli 1944. Toen zijn peloton zich vanwege zwaar vijandelijk vuur van voren en opzij moest terugtrekken, greep Sergeant Osiek, de Platoon Sergeant, handelend op eigen intiatief, een lichte mitrailleur en dekte de terugtocht van zijn peloton, hij bleef in positie totdat alle leden van zijn peloton in dekking waren gegaan achter een heg. Toen, terwijl hij de lichte mitrailleur vanaf de heup vuurde, liep hij achteruit naar de heg en toen hij erdoorheen liep werd hij door vijandelijk vuur gedood. Sgt. Osiek's dapperheid in actie door het welzijn van zijn peloton boven zijn eigen leven te stellen strekt zijn aard als soldaat tot de allerhoogste eer en past binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten. Hij kwam in Ohio in militaire dienst.

Postuum toegekend.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 25 (25 augustus 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto