TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hanlon, Robert F.

Overlijdensdatum:
30 juli 1944 (nabij Torigni-sur-Vire/departement Manche, Laag-Normandië, Frankrijk)
Dienstnummer:
33750646
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Private Robert F. Hanlon, 33750646, Infantry , United States Army, wegens dapperheid in actie in de sector **** in Normandië, Frankrijk op 30 juli 1944. Toen vier schutters in een vitale BAR stelling die het 2de peloton tegen vijandelijk flankvuur beschermde op hun positie snel achter elkaar gewond raaktenm ging Private Hanlon samen met een andere soldaat vrijwillig en zonder te aarzelen naar de ongedekte positie en beschoot de vijand totdat hij door een voltreffer van een vijandelijke mortier werd gedood. De onverschrokken moed en doelgerichtheid van Pvt. Hanlon, die vrijwillig een gevaarlijke taak op zich nam ondanks het extreme gevaar strekken zijn aard als soldaat tot hoge eer en zijn in overeenstemming met de tradities van de strijdkrachten. Hij kwam in Washington DC in militaire dienst.

Postuum toegekend.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 25 (25 augustus 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto