TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gettler, Homer A.

Overlijdensdatum:
2 oktober 1944 (nabij Jallaucourt/departement Moselle, regio Lotharingen, Frankrijk)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Lorraine
Vak: C. Rij: 7. Graf: 81.
Dienstnummer:
35581239
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Company M, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company M, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Corporal Homer A. Gettler, 35581239, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van Jallacourt in Frankrijk op 30 september 1944. In de loop van een sterke vijandelijke tegenaanval penetreerde de vijand de hoofdverdedigingslinie van het First Battalion, 134th Infantry en dwong de bemanning van een 81 mm mortier zich terug te trekken. Leden vandeze sectie voegden zich bij een naastliggende compagnie infanterie en zetten het gevecht voort met kleine wapens. Corporal Gettler, mortierschutter, die zich zijn nuteloosheid bij het vuurgevecht realiseerde daar hij slechts met een pistool was bewapend, bleef lang genoeg bij de compagnie infanterie om het middelpunt van de vijandelijke activiteit te ontdekken en ging toen naar zijn mortierstelling terug, samen met een ander lid van zijn sectie. Terwijl hij de stelling naderde werd hij door vijandelijke actie gedood maar zijn metgezel voerde het plan uit en legde nauwkeurig mortiervuur op de vijandelijke stellingen met als gevolg dat een mitrailleurnest werd vernield en de vijandelijke druk op dit gebied afnam. Hij kwam in Indiana in militaire dienst

Postuum toegekend.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 49 (1 november 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto