TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Evrard, Paul Jules Noel

Geboortedatum:
9 september 1920 (Luik, België)
Overlijdensdatum:
4 november 1943 (Noordzee, Vermist)
Vermeld op:
Gedenkplaats Vermiste Vliegeniers Runnymede
Nationaliteit:
Belgische (1830-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Paul Evrard werd op 9 september 1920 in Luik geboren. Na zijn schoolperiode aan het Koninklijk Atheneum in Luik, gaat hij in naar de universiteit in diezelfde stad. Hier blijft hij tot mei 1940. Bij aanvang van de Tweede Wereldoorlog begaf hij zich naar Zuid-Frankrijk en voer hij vanuit St-Jean-de-Luz met een Pools troepentransportschip naar Groot-Brittannië. Aanvankelijk werd Evrard bij de Belgische troepen aldaar opgeleid tot artillerist, maar kreeg in het midden van 1941 overplaatsing naar de Royal Air Force. Hij volgde zijn pilotenopleiding in Engeland en Canada. Op 23 september 1942 werd hij bevorderd tot Pilot Officer en vervolgde hij zijn opleiding in Engeland.
Uiteindelijk werd Paul Evrard op 13 april 1943 geplaatst bij het No 610 "County of Chester" Squadron. Vanaf 20 april voerde hij met die eenheid operationele vluchten uit. Op 20 mei volgde zijn bevordering tot Flying Officer. Na een landingsongeval op 21 mei werd hij in het ziekenhuis, de Royal Cornwall Infirmary te Truro opgenomen, maar kon op 13 september weer terug naar zijn eenheid.
Tijdens een zoektocht naar neergeschoten piloten boven de Noordzee op 4 november 1943, waarbij in formatie laag over het water diende te worden gevlogen, raakte Paul Evrard het wateroppervlak en verdween in de golven. Tot op de dag van vandaag geldt Paul Evrard als vermist.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto