TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McDermott, Dennis Edward

Dienstnummer:
278550
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
4th Battalion Dorsetshire Regiment, British Army
Toegekend op:
1 maart 1945
Uitgereikt voor:
Operatie Market Garden
Aanbeveling:
Lieutenant Dennis McDermott leidde zijn peloton de heuvel op naar hun beoogde doel nadat hij in de nacht van 24 op 25 september 1944 de Neder-Rijn was overgestoken en er volgde een fel gevecht. Het peloton leed zware verliezen waarna Lieutenant McDermott zijn overgebleven manschappen hergroepeerde en zich verschanste in een woning waar ze stand hielden tot de daaropvolgende nacht toen hij opdracht kreeg om zijn peloton terug te trekken. Aangezien er te weinig ruimte in de boot was, die zijn mannen ophaalde, liet hij hen instappen en zwom zelf terug over de rivier over. In de nacht van 27 september ging hij vrijwillig terug in een verkenningsboot en doorzocht de bossen naar eventueel achtergebleven manschappen waarvoor hij de terugtocht organiseerde. McDermott drong door de vijandelijke linie en doorzocht de doelen die aan de twee compagniën op de linkerflank waren toegewezen. Hij bracht een uur en een kwartier door zoekend in het bos, dat op dat moment weer stevig in handen van de Duitsers was.
Military Cross (MC)

War Diary vermeldingen

17 october 1944 WO 171/1286 - 4 Dorsets
Fighting patrol of B Coy (Platoon in strength) started off with MG and Arty support. Capt McDermott was wounded before the S.L. was reached and the Pl Sjt not being sure of route returned to base. Patrol ordered not to continue operation. Intentions were that patrol should destroy enemy in houses 763527.

Bronnen

Foto