TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Watkins, Robert Talbot

Geboortedatum:
13 juli 1913 (Northumberland, Groot-Brittannië)
Overlijdensdatum:
15 maart 1973
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 188498.
Robert Watkins werkte na de oorlog als dominee in Oxford Hall, Manchester/Salford, Southpost, Bristol en Sheffield. Hij bleef als reserve tot aan 1968 verbonden aan de landmacht.
28 mei 1941: Veldprediker 4de klasse.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Chaplain to the Forces, Fourth Class
Eenheid:
1st Parachute Battalion, 1st Parachute Brigade, 1st Airborne Division, British Army
Toegekend op:
9 november 1944
Aanbeveling:
Gedurende de hele operatie bij Arnhem tussen 17 en 25 september 1944, gedroeg Dominee Wartkins zich met grote kracht en energie. Opererend binnen de perimeter van de divisie maakte hij zich verantwoordelijk voor het overbrengen van berichten van commandant naar commandant, voortdurend onder intens vuur van artillerie en mortieren en altijd waar en wanneer de nood het hoogst was.
Zijn eindeloos verzorgen van de gewonden onder vuur en zijn voortdurend regelen van hun afvoer naar verbandplaatsen – vaak alleen mogelijk gemaakt door zijn onvermoeibare persoonlijke inspanningen en zijn voorbeeld – vormden een ongeëvenaarde inspiratie voor alle rangen.
Met zijn voortdurend optreden, zijn onwankelbare moed en zijn volledige minachting voor eigen veiligheid handhaafde hij het moreel van de hele troepenmacht dat geen moment verminderde.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto