TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mashiter, Alec

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer 3709354.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Battery Quartermaster-Sergeant (acting)
Eenheid:
Royal Regiment of Artillery (Royal Regiment of Artilleryq)
Toegekend op:
1 januari 1946
Aanbeveling:
Deze NCO is Sergeant van Dienst geweest en eerder in het 173 Field Regimenrt vanaf januari 1942 tot november 1943. Hij heeft in Engeland, Afrika en Italië gediend. In deze periode heeft hij zijn plichten altijd opmerkelijk goed gedaan, vaak met weinig of geen toezicht.
Hij keerde in januari 1944 naar Engeland terug en fungeerde toen als Troop Sergeant Major van een speciaal voor de operatie in Arnhem gevormde anti-tank eenheid. Hij nam aan die operatie deel en voerde het bevel over de eenheid toen de commandant niet aankwam. Hij toonde grote moed en plichtsbesef gedurende de hele operatie en liep in de morgen van de evacuatie een ernstige borstwond op. Ondanks zijn wond zwom hij de Rijn over en stortte op de zuidelijke oever in. Hij is nu hersteld en heeft zich weer bij zijn eenheid gevoegd.
Hij is een opmerkelijk loyale, moedige en efficiënte NCO die over een lange periode voortdurend groot plichtsbesef heeft getoond, zowel in actie als bij de administratie.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto