TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Olmsted, William Alfred

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant
Eenheid:
442 (RACF) Sqn.
Toegekend op:
24 oktober 1944
Flight Lieutenant Olmsted heeft veel operationele missies gevlogen boven vijandelijk gebied en heeft altijd uitzonderlijk enthousiasme en vastberadenheid getoond. Op twee opeen volgende dagen in augustus 1944 was hij verantwoordelijk voor de vernietiging van 28 vijandelijke voertuigen waarmee hij zijn totaal aantal vernietigd op 50 bracht. Hij heeft zijn plichten goed vervuld.

London Gazette van 24 oktober 1944.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Squadron Leader (SquadronLeader)
Eenheid:
RCAF 442 Sq.
Deze officier heeft zijn squadron geleid op zeer vele missies waarbij grote verliezen aan de vijand werden toegebracht. Veel van het behaalde succes kan worden toegeschreven aan het uitstekende leiderschap van deze officier en aan zijn grote kennis en moed die voor allen onder zijn bevel tot inspiratie dienden. Squadron Leader Olmsted zelf is verantwoordelijk geweest voor het uitschakelen van een groot aantal motorvoertuigen, vele locomotieven, spoorwagons en ander materieel; hij heeft ook nog vier vijandelijke vliegtuigen vernietigd. Zijn vastberadenheid, het de vijand bij iedere gelegenheid lastig te maken kan niet hoog genoeg worden geprezen.

London Gazette van 13 februari 1945.
Distinguished Service Order (DSO)

Foto