TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nason, Claude Fortescue

Geboortedatum:
23 februari 1904 (Madras Regiment Barracks-Wellington, India)
Dienstnummer:
30905
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Claude Nason, geboren op 23 februari 1904, Wellington, Madras Regiment Barracks. Gedoopt in St. George's Garrison Church Nilgiris district, Tamil Nadu, India. Hij was de zoon van Lieutenant Colonel Henry Hyde Williamson Nason en Florence Hannay.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Lieutenant-Colonel (Tijdelijk Luitenant-Kolonel)
Toegekend op:
9 augustus 1945
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant-Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
7th Battalion The Cameronians, 157th Infantry Brigade, 52nd (Lowland) Infantry Division, British Army
Toegekend op:
18 juli 1947
Aanbeveling:
"Lieutenant-colonel C.F. Nason voerde het bevel over het 7th Batallion The Cameronians dat op 27 oktober 1944 op Zuid-Beveland landde en zuiverde in harde gevechten de zuidwestelijke kust van het eiland van felle Duitse tegenstand. Later stak de eenheid over naar Walcheren, trok noordwaarts en bevrijdde Veere en maakte een groot aantal Duitsers krijgsgevangen. Onder zijn commando nam het bataljon deel aan de inleidende gevechten ten noorden van Sittard om de Roer driehoek te zuiveren. Tijdens deze operatie bevond Col. Nason zich ver naar voren terwijl hij de aanval op Nachbarheit leidde waar hij door een mortiergranaat ernstig aan zijn benen werd gewond. Hoewel hij veel pijn leed bleeef hij zijn bataljon aanvoeren totdat hij er zeker van was dat de aanval was geslaagd.
Gedurende alle operaties op Bevelend, Walcheren en in de Roer driehoek toonde Lt.Col. Nason, grote moed, kalmte en vastberadenheid. Zijn bataljon slaagde er altijd in het doel te bereiken en dat was in niet geringe mate te danken aan Col. Nason‘s zorgvuldige voorbereiding en leiding.

Koninklijk Besluit No. 29, dd. 24 april 1946.
Bronzen Leeuw (BL)

Bronnen

Foto