TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Young, Cassin

Geboortedatum:
6 maart 1894 (Washington D.C., Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
13 november 1942 (Guadalcanal, Solomon Islands)
Vermeld op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Manila
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Vestal (AR-4), U.S. Navy
Toegekend op:
7 december 1941
Uitgereikt voor:
Operatie Z (1941)
"Wegens opmerkelijk gedrag in actie, opmerkelijk heldendom en totale minachting voor eigen veiligheid en meer dan buitengewone plichtsbetrachting als bevelvoerend officier van de U.S.S. Vestal gedurende de aanval door vijandelijke Japanse troepen op de Vloot in Pearl Harbor, Hawaiï. Comdr. Young ging naar de brug en nam later persoonlijk de leiding over het 3" luchtafweergeschut op zich. Toen hij overboord werd geblazen door de explosie van het voorste magazijn van de U.S.S. Arizina, waar de Vestal aan vast lag, zwom hij terug naar zijn schip. Het hele voorste deel van de U.S.S. Arizona was een laaiende vuurzee met brandende olie op het water tussen beide schepen; als gevolg van diverse treffers door bommen stond de U.S.S. Vestal op diverse plaatsen in brand en begon slagzij te maken. Ondanks zware vijandelijke bombardementen en beschietingen en zijn eigen, vreselijke ervaring overboord te zijn geblazen, verlegde Comdr. Young met uitzonderlijke koelheid en kalmte zijn schip naar een ankerplaats verder van de U.S.S. Arizona verwijderd en zette vervolgens de U.S.S. Vestal aan de grond omdat hij meende dat een dergelijke actie vereist was om zijn schip te redden."
Medal of Honor - Navy/Marine Corps (MoH)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. San Francisco (CA-38), U.S. Navy
Toegekend op:
april 1943
Navy Cross
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de zware kruiser U.S.S. San Francisco (CA-38) tijdens een gevecht tegen Japanse vlooteenheden bij het eiland Savo in de nacht van 12 op 13 november 1942. Bij deze gelegenheid raakte de eenheid waaraan Captain Young was toegevoegd in gevecht met oppermachtige vijandelijke troepen, bracht ze zware schade toe en voorkwam het bereiken van hun vooropgezette doelen. Deze gedurfde en onverschrokken aanval, briljant uitgevoerd, leidde tot een grote overwinning voor de troepen van zijn land. Met zijn onverwoestbare vechtlust, zijn deskundig zeemanschap en dappere plichtsbesef droeg Captain Young aanzienlijk bij aan het succes van de slag en hield de beste tradities van de Amerikaanse Marine in ere. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 313 (postuum toegekend)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. San Francisco (CA-38), U.S. Navy
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

1 bronze star
American Defence Service Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

2 bronze campaign stars
Asiatic-Pacific Campaign Medal

Bronnen